zaterdag 5 augustus 2017

Voorpret of Nagenieten?

Deze week ben ik gevraagd om een column te schrijven voor de Kijk op Reeuwijk en zonder er goed over na te denken zei ik ja. De column moest dan wel dezelfde avond af zijn....en dan gaan de raderen draaien....net als met het maken van kunst. Na een gesprekje met één van de kinderen over de column en waar het over zou moeten gaan ben ik gaan zitten en gaan schrijven. Leuk om te doen! Dit rolde er uit m'n pen:


Voorpret óf Nagenieten

We zijn nu zo’n beetje op de helft van de Zomervakantie. Sommigen van u zijn al weggeweest, anderen hebben de vakantie nog in het vooruitzicht. De ene groep is begonnen met het nagenieten, de andere heeft nog voorpret. En wat is nu leuker? Dat hangt van de persoon af. Persoonlijk geniet ik echt van allebei.
 Zo heb ik ooit een fantastische reis gepland met een vriendin, naar Australië, alleen we zijn er nooit geweest maar toch hebben we het er nog over : weet je nog…toen we niet naar Australië gingen?
Voorpret is vooronderzoek doen, wikken en wegen, beslissingen nemen. Nagenieten is terugblikken, foto’s bekijken, ‘weet je nog ‘verhalen. En eigenlijk is het ook zo met kunst kopen.

Op het moment dat je besluit dat je iets moois aan de wand wil, of iets speciaals op een sokkel dan maak je al plaatjes in je hoofd. Met die plaatjes in je hoofd ga je op zoek  of loop je ergens tegenaan. Dat is Voorpret.. vooronderzoek, wikken en wegen, beslissingen nemen…
En heb je eenmaal je kunstwerk gevonden dan komt het grote Nagenieten. Want dat is wat er moet gebeuren bij de aanschaf van een kunstobject.  Ieder keer als je de aankoop ziet zul je denken : Gaaf, mooi, weet je nog?
En heeft u moeite met beslissen over de aankoop van kunst, kom langs en samen vinden we dan uw oplossing.

Een fijne zomer nog en wie weet tot ziens bij ons in de Galerie!
En misschien gaat u helemaal niet op vakantie ook dan wens ik u veel Voorpret en veel Nagenieten in  onze eigen omgeving, want ook die is prachtig!

Margreet van Eijk, galerie-winkel AnderZ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten